VakantieYoga 2017

Tijdens de grote vakantie 2017 worden er een aantal lessen georganiseerd:

Tienen: Fit'n Form, Gasthuismolenstraat 31 te Tienen

Zaal met airco

Op maandagen:

 • 24 juli 2017 van 19u tot 20u30 en van 20u45 tot 22u15 essentiële yoga voor iedereen
 • 31 juli 2017 van 19u00 tot 20u30 en van 20u45 tot 22u15 essentiële yoga voor iedereen
 • 7 augustus 2017 van 19u tot 20u30 en van 20u45 tot 22u15 essentiële yoga voor iedereen
 • 21 augustus 2017 van 19u tot 20u30 en van 20u45 tot 22u15 essentiële yoga voor iedereen


Aarschot: Feestzaal Ter Klasse, Tieltsebaan 74 te Aarschot (niet in de parochiezaal Bekaf)

Bij mooi weer gaat de les buiten door (achter de zaal)

Op woensdagen:

 • 26 juli 2017 van 19u30 tot 21u essentiële yoga voor iedereen
 • 2 augustus van 19u30 tot 21u essentiële yoga voor iedereen
 • 9 augustus van 19u30 tot 21u essentiële yoga voor iedereen
 • 23 augustus van 19u30 tot 21u essentiële yoga voor iedereen


Op donderdagen:

 • 27 juli 2017 van 19u30 tot 21u zachte yoga voor iedereen
 • 3 augustus van 19u30 tot 21u zachte yoga voor iedereen
 • 10 augustus van 19u30 tot 21u zachte yoga voor iedereen
 • 24 augustus van 19u30 tot 21u zachte yoga voor iedereen


Wil je graag eens het verschil zien tussen de zachte en de essentiële yoga? Kijk dan eens naar het filmpje op de home pagina.

PranaYoga Ontspanningsweekend 2017

Laforesta voorgevel

PranaYoga ontspanningsweekend zaterdag 8 en zondag 9 april 2017

Kom opnieuw eens zàlig ontspannen tijdens het PranaYoga Ontspanningsweekend. We gaan daarvoor naar La Foresta in Vaalbeek. Dit schitterende Fransciscanen klooster is heel rustig gelegen in de bossen. Ideaal om ons helemaal onder te dompelen in de Yoga.


Zaterdag 8 en Zondag 9 april is het weekend in het midden van de paasvakantie 2017.

Zaterdag: Essentiële Yoga en Meditaties

Zaterdag is gericht op het geheel van het achtvoudige pad van de Essentiële Yoga. De zonnegroet en de houdingen zullen heel uitgebreid aan bod komen. Er wordt ook een les gewijd aan de chakra's en de werking ervan. Daarbij hoort een yogales die daarop inspeelt. We vergeten zeker ook niet de meditatieve aspecten en de beoefening ervan.
Het programma is van 9u30 tot 18u. Voor diegenen die overnachten wordt er nog een kort avondprogramma voorzien.


Zondag: Zachte Yoga en Meditaties

Zondag is voor de Zachte Yoga en meditaties. Dit is fysiek minder zwaar maar wel heel ontspannend. We doen zachte rek- een strekoefeningen, stoelyoga... We combineren dit met ademhalings- en meditatie-oefeningen om dan zàlig ontspannen huiswaarts te keren. Het programma loopt van 9u30 tot 18u.

Hierbij vind je het videoverslag van het yogaweekend in juni 2016:
4 formules mogelijk

1 dag naar keuze met lunch en koffiepauzes: 150 euro

2 dagen met lunch en koffiepauzes zonder verblijf: 280 euro

2 dagen volpension, 2-persoonskamer: 310 euro

2 dagen volpension, 1-persoonskamer: 325 euro


Opgelet: lakens en handdoeken zijn niet inbegrepen in het verblijf. Je kan die zelf meebrengen of ter plekke huren.5% Lentekorting (*)

1 dag naar keuze met lunch en koffiepauzes: 142,50 euro

2 dagen met lunch en koffiepauzes zonder verblijf: 266 euro

2 dagen volpension, 2-persoonskamer: 294,50 euro

2 dagen volpension, 1-persoonskamer: 308,75 euro


(*) Lentekorting tot 28 februari 2017

Voor de snelle beslissers: schrijf je in voor het PranaYoga Ontspanningsweekend voor 28 februari 2017 en krijg daarbij 5% korting op alle formules. 

Inschrijven doe je per mail op i
nfo@pranayoga.be. Van zodra er voldoende inschrijvingen binnen gekomen zijn word je uitgenodigd om te betalen. Vermeld bij je inschrijving duidelijk aan welke formule je wenst deel te nemen. Kies je voor één dag, vermeld dan ook duidelijk welke dag.

Heb je bepaalde diëet-voorschriften die je wenst te volgen (vegetarisch, of eventuele voedselallergieën), geef het dan zeker door bij je inschrijving.


Voorwaarden

Het aantal plaatsen is beperkt. Je inschrijving is definitief na betaling per overschrijving van het volledige bedrag. Van zodra we voldoende inschrijvingen per mail ontvangen, krijg je de nodige informatie voor de betaling. 

Annuleren kan tot 31 maart 2017 mits inhouding van 20% aan administratieve kosten. Daarna wordt er geen inschrijvingsgeld meer terugbetaald.


Hari om, dank u voor de yoga :-)


Conny Smeets

Yogalerares
Meditaties zondag 15/01/2017 en 19/03/2017

OPGELET: omwille van de voorspelling van sneeuwval, wordt de mediatie van zondag 15 januari verschoven naar zondag 29 januari. Ook van 10u tot 12u. 

We houden het liever veilig :-)

Tijdens de gewone yogalessen mediteren we kort met de mantra's en de Yoga Nidra. 

Wil je graag eens wat langer mediteren schrijf je dan in voor de meditatielessen op zondag 15 januari 2017 en/of zondag 19 maart 2017. 

We gaan daarvoor naar de prachtige rustplek "La Foresta" in Vaalbeek, Prosperdreef 9, Vaalbeek (GPS instellen op Kloosterweg te Blanden).Praktisch:

 • Les van 10u tot 12u. We beginnen met stapmeditatie gevolgd door zitmeditatie
 • Vooraf inschrijven op info@pranayoga.be
 • De lessen gaan door bij minimum 6 deelnemers. Maximum aantal deelnemers 16.
 • Kostprijs: 25 euro per les te betalen bij inschrijving. Dit kan cash, per overschrijving of bancontact. Van zodra het minimum aantal deelnemers bereikt is, krijg je een uitnodiging om te betalen.
 • Meebrengen: een dik kussen en een deken. Ik breng een aantal kussens mee, maar ik heb niet voldoende voor iedereen. Stoelen zijn ter plekke ter beschikking voor wie liever op een stoel mediteert.


Essentiële en Zachte Yoga

Het verschil tussen Essentiële en Zachte Yoga

Heel vaak krijg ik de vraag wat het verschil is tussen de Essentiële en de Zachte Yoga. Ik kan daar een heel verhaal over schrijven, maar het is wellicht gemakkelijker dat ik het je gewoon laat zien:
5 euro korting!

Schrijf je nu (terug) in en krijg 5 euro korting!

Terug naar de Yogales :-)

Vanaf 5 september 2016 gaan we terug van start.

Schrijf je (terug) in voor 31 augustus en krijg 5 euro korting. Inschrijven kan je doen per mail op info@pranayoga.be of op gsm nummer  0479 95 55 24.

Opgelet: ook als je reeds eerder deelnam, dien je je terug in te schrijven. Het aantal plaatsen is beperkt.

Het overzicht van de lessen vind je in de agenda.


Nieuw: Motivatiekaart!

Om jezelf te motiveren om regelmatig naar de les te komen, kan je nu ook gebruik maken van de motivatiekaart. Dit is een kaart voor 10 lessen mét een einddatum. Deze kaart vervalt na 12 lesweken. 

Dat geeft je 12 lesweken de tijd om je kaart op te gebruiken.

Een overzicht van de formules vind je hieronder.


Je kan nu kiezen uit 3 formules

 • Je koopt een motivatiekaart voor 90 euro. Bij het eerste gebruik van je kaart wordt er een vervaldatum op gestempeld. Dit geeft je 12 lesweken de tijd om je kaart op te gebruiken.
 • Heb je een onregelmatige agenda en past zo'n motivatiekaart daar niet bij? Dan kan je gebruik maken van de 10-beurtenkaart die altijd geldig blijft. Deze kaart kost 105 euro.
 • Ben je na je gratis proefles nog niet zeker of yoga wel je ding is, kan je altijd per les betalen. Een losse les kost 15 euro.


Voor diegene die nog een kaart in hun bezit hebben: deze is uiteraard nog geldig. Nieuwkomers hebben recht op één (1) gratis proefles.


5 euro korting voor 31/08/2016

Schrijf je in VOOR 31 augustus 2016 en krijg een kortingsbon van 5 euro. (*)

Met die bon krijg je 5 euro korting bij op de aankoop van een nieuwe kaart voor 30 september 2016. De korting is geldig voor beide soorten kaarten. De korting geldt niet voor de losse lessen.

Heb je nog recht op korting met je bestaande kaart? Dan kan je beide kortingen combineren en krijg je 10 euro voordeel. 


(*) Je kan je kortingsbon oppikken bij je eerste les.


Hari Om, dank u voor de yoga


Conny Smeets

Yogalerares
Neen hoor, ik heb geen stress!

Op een koude winteravond pakweg een jaar geleden was ik mijn yogamatten aan het inladen in mijn wagen. En ineens hoor ik achter mij een stem die vraagt: "Mevrouw, waarom staat dat op uw wagen, wat bedoelt u daarmee?". 

Filestress

Ik kijk om en zie een jongeman die vragend kijkt naar de woorden op de achterste venster van mijn wagen: "(File)stress?" met daaronder "www.pranayoga.be". Ik wil hem uitleggen dat stress in zijn verschillende vormen nefaste gevolgen kan hebben en dat yoga kan helpen om daar iets tegen te doen. Hij laat mij niet uitspreken en vraagt wat die file daar mee te maken heeft. 


Yves Achterkant

Wel voor véél mensen is file rijden een meer dan behoorlijk stressfactor. Ik probeer hem te vertellen dat het doen van yoga een belangrijke rol kan spelen in het opvangen en het voorkomen van verschillende vormen van stress waaronder ook de filestress. Opnieuw laat hij mij niet uitspreken en zegt "Ah ja maar, ik heb nooit file, en stress heb ik al helemaal niet!". Gevolgd door: "Ik moet nu voort" en weg was ie...mij een beetje gefrustreerd en ook wel een beetje gestrest achterlatend. 

Ok, zoiets strest mij dan weer... Vragen stellen en niet wachten op het antwoord en dan wegwezen. Ja toch wel, ook een yogalerares kan stress hebben :-) 

Tijdens onze korte conversatie viel het mij op dat hij geen halve seconde stil stond en héél erg snel sprak. Toch wel tekenen dat hij last had van stress. Maar neen, hoor hij had geen stress, geen idee wat dat eigenlijk was. 

Stress-taboe

Uit dat voorbeeld blijkt dat rond stress een gigantisch taboe heerst. Ik krijg wel vaker een reactie in die richting van "Ja maar, ik heb geen stress hoor, ik weet niet wat dat is, geen last van, absoluut geen probleem". 

Personen die mij dat antwoorden herinneren mij qua houding vaak aan die nerveuze jongeman: heel snel praten, niet kunnen stilstaan, nerveuze ticks tonen, geen oogcontact maken en al helemaal bezig zijn met iets anders... En ze komen ook redelijk verward over, maar stress, neen dat kennen ze niet.


No Stress


Dan stel ik hen wel eens de vraag waar ze op een positieve manier energie kunnen uithalen. Als er al een antwoord komt, dan gaat het om de hete brij heen: ze weten eigenlijk niet waar ze positieve energie kunnen van krijgen en dus van kunnen ontstressen... Ah, neen, want ze hebben geen stress. Of toch wel? 

Geen tijd voor stress?

We hebben geen tijd voor stress en vermoeidheid. In onze multi-tasking, constant veranderende snelle maatschappij moet je keihard werken en ondernemen, veel hobby's hebben, populair zijn, helemaal aanwezig zijn op de sociale media, tijd maken voor je gezin, tijd maken voor je vrienden en nog zoveel meer. Maar neen hoor, we hebben helemaal geen tijd voor stress! 


Zebra

Er wordt massaal geschreven over stress. Massa's artikelen in alle mogelijke vormen met tips om je stress te lijf te gaan. Als je al tijd heb om ze te lezen, pas je dan de tips ook toe? Of maak je alleen maar goede voornemens om ze toe te passen als je er eens ooit tijd voor kan en wilt maken?

Stress verhelp je niet door tips te lezen en ze niet toe te passen. Stress begin je te verhelpen door te herkennen dat het er is. Gestresseerd zijn kan beginnen te verbeteren van zodra het probleem herkend wordt.


Conny Smeets

Yogalerares

Is Yoga alleen voor vrouwen?

Kreeg onlangs een mailtje met de vraag "Zou yoga ook niks voor mij zijn? Ik ben ook zo'n Stress-manneke. Of is dat alleen voor vrouwen?"

Weet je wat het straffe daarvan is? In het allereerste begin was yoga alleen voor mannen. Hierbij gaan we zowat 6000 jaar terug naar de oorsprong van de yoga. Vrouwen werden beschouwd als een obstakel op de weg naar de verlichting... 

Dat is gelukkig veranderd, maar in onze Westerse maatschappij blijkt het om één of andere reden meer iets voor vrouwen geworden te zijn.

Dus heren: ja absoluut yoga is ook voor jullie. En weet je waarom? Omdat je door de yoga beter gaat worden in alles wat je graag doet. Je krijgt er energie van en het creëert ruimte voor wie je bent en wat je (graag) doet :-)


Met z'n allen welkom in de lessen dus. Hierbij een aantal getuigenissen van mannen die deelnemen aan de lessen:

Koen:

Door de yoga wilde ik een soepeler lichaam krijgen. Ik voelde mij ook wel aangetrokken tot het meditatieve aspect van yoga. Op dit moment voel ik dat yoga mij zowel fysieke als mentale kracht en bewustzijn oplevert die mijn dagelijkse leven zeker beïnvloeden. Ik beschouw yoga ook als een bijkomend alternatief voor buitensporten (als het te koud is ...) en vind het niet meer nodig om te zoeken naar één of andere meditatiepraktijk.

Anthony:

 • Doordat ik last had van inwendige stress leek me yoga een goede manier om tot rust te komen en te kunnen ontspannen
 • Door het vele intensieve sporten kwam ik niet echt tot rust en zocht ik andere oplossingen
 • Ik veranderde mijn eetgewoontes en dit in combinatie met yoga  blijkt dit een goede oplossing
 • Eerst een beetje terughoudend omdat ik van het gedacht was dat dit meer voor vrouwen van toepassing was maar na mijn proefles zag ik dat er ook mannen aanwezig waren, dit heeft me gemotiveerd om verder te blijven komen
 • Ik voel toch een verandering : meer energie, rustiger, … dan vroeger
 • De lessen zelf blijken “zwaarder” dan eerst gedacht, dit waarschijnlijk door het concentreren op ademhaling en andere dingen. Na de lessen voel ik me dan ook echt ontspannen.
 • Doel bereikt dus…


Walter:

Ik zit minstens 10 u per dag voor een pc, doe niets aan sport. De laatste maanden/jaren wordt de druk steeds hoger en daarom heb nood aan innerlijke rust en zeker ook wat beweging. 

Ik kan niet meer uitschakelen, ik zou echt graag mijn denken kunnen uitschakelen, en niet steeds constant met iets bezig zijn, geestelijk dan.

Dit is de reden dat ik naar yoga wil stappen, wil ervaren of dit me kan helpen, gebaseerd op veel lezen en positieve ervaringen die mensen delen op het internet.


Uit de getuigenis van Anthony blijkt dat hij het als een drempel beschouwde dat de vrouwen in de meerderheid zijn. Maar gelukkig heeft hij de stap gezet en blijkt hij er enorm deugd van de hebben. Dus dames: motiveer gerust je partners, broers, neven, nonkels en vrienden om mee te komen naar de yogales. 

Er zijn momenten dat er meer mannen dan vrouwen in de les zijn (bij de gevorderden)

mannen in de meerderheid


In dit artikel van de Yoga Journal krijg je nog eens extra 5 redenen waarom Yoga ook voor mannen is :-) http://www.yogajournal.com/uncategorized/oh-boy-5-reasons-men-yoga/

Hari Om, dank u voor de yoga :-)


Conny Smeets

YogaleraresInternational Yoga Day

Internationale Yogadag: zondag 19 juni 2016


2 gratis workshops

Wil je graag eens kennismaken met yoga? Dat kan tijdens de Internationale Yogadag op zondag 19 juni 2016.

We hebben daarvoor een prachtige locatie ter beschikking: La Foresta in Vaalbeek, Prosperdreef 9, Vaalbeek (GPS instellen op Kloosterweg te Blanden)


Van 10u tot 11u Essentiële Yoga

Kom eens kennismaken met de essentie van de yoga, zoals het oorspronkelijk in India bedoeld was. 
Van 10 tot 11u workshop essentiële yoga voor iedereen. 
De workshop is gratis. Om praktische redenen (aantal plaatsen beperkt) is het wel handig van even in te schrijven. 

Je kan dat doen per mail op info@pranayoga.be of op 0479 95 55 24.


Van 11u30 tot 12u30 Zachte Yoga

Denk je dat de essentiële yoga misschien te pittig is voor jou? Probeer dan de zachte yoga eens uit. Daar doen we zachte rek- en strekoefeningen waarbij we ook met een stoel werken.
Workshop Zachte Yoga van 11u30 tot 12u30. 


De workshop is gratis. Om praktische redenen (aantal plaatsen beperkt) is het wel handig van even in te schrijven. 

Je kan dat doen per mail op info@pranayoga.be of op 0479 95 55 24.


Je kan ook aan beide workshops deelnemen. Dan leer je meteen het verschil kennen tussen de essentiële yoga en de zachte yoga. 

Breng gerust familie en vrienden mee die ook eens willen proeven van de yoga.

Even alles op een rijtje:

 • Wanneer: zondag 19 juni 2016
 • Tijdstippen: van 10u tot 11u workshop essentiële yoga, van 11u30 tot 12u30 workshop zachte yoga
 • Plaats: La Foresta, Prosperdreef 9 te Vaalbeek (GPS instellen op Kloosterweg)
 • Prijs: helemaal gratis, het is wel even praktisch dat je inschrijft: info@pranayoga.be of 0479 95 55 24


Hari Om, dank u voor de yoga


Conny Smeets

Yogalerares


Thuis Yoga doen: Frequently Used Excuses ;-)


Je hoort het mij vaak zeggen tijdens de yogales: "Als je thuis eens Yoga doet dan..." gevolgd door een aantal tips hoe je veilig Yoga kan doen in je eentje. 

Tijdens de les krijg ik daar dan niet veel reactie op. Voor en na wel. In de aard van "ik wil thuis wel yoga doen, maar het komt er niet van. Of de kinderen komen mij storen, of ik weet niet goed wat doen in mijn eentje... enzovoort ... Les excuses sont faites pour s'en servir, zoals het Franse spreekwoord het zo mooi stelt.

Yup, been there, done that of net niet.


Het is absoluut niet evident om in je eentje thuis yoga te doen. Na ruim 20 jaar ervaring hiermee weet ik daar écht àlles van ;-) én worstel ik daar zelf nog altijd mee. Ook als ervaren Yogini blijft het een strijd. Je weet dat het je deugd zal doen en toch is en blijft het moeilijk om er aan te beginnen. 

Je neemt je voor van "straks yoga te gaan doen" en dan komt er iets tussen: een andere taak die langer duurt dan voorzien, onverwacht bezoek, kinderen die iets aan de hand hebben, huisdieren die in de weg lopen... Noem het maar op: eigenlijk ken je de situaties wel.


Er zijn een aantal dingen die je kan doen om die excuses de pas af te snijden:

Bekijk je voornemen: wanneer ben je van plan om Yoga te doen? Neem die timing eens onder de loupe: kan dat wel? "Ik ga STRAKS yoga doen" is te vaag. Pak je agenda er bij en zet er effectief een afspraak met jezelf in om yoga te gaan doen. Plan het ook ruim: je wilt een uurtje yoga doen? Plan dan een uur en half. Dat geeft je de tijd om je plekje waar je wilt oefenen voor te bereiden en om na de sessie nog even de overgang te maken naar je dagdagelijkse drukke bestaan.
Voor mij persoonlijk werkt het het best van 's morgens vroeg yoga te doen voor ik iets anders doe. Afhankelijk van je dagindeling kan je dat voor jezelf aanpassen: meteen als je thuiskomt van werk/school, als de kinderen naar bed zijn. De timing die voor jou het beste werkt kiezen is "trial and error".

Spreek héél bewust met jezelf af van die timing te respecteren. De tijd staat in je agenda en neen je offert die niet op voor iets anders!

Spreek ook met je huisgenoten af dat ze die timing respecteren. Heb je kinderen of huisdieren die kunnen komen storen, spreek dan met je partner af dat hij/zij die bezighoudt terwijl jij je yoga doet.

Bereid verschillend yogasessies op VOORHAND voor. Je kan verschillende lengtes plannen, voor drukke dagen een kortere sessie, voor de iets minder drukke dagen een langere sessie, enz... Maak het niet te ingewikkeld. Bereid eventueel verschillende soorten sessies voor: energie-gevende voor 's morgens of tijdens de dag, rustgevende voor 's avonds. 

Gebruik mijn instructie video's die je op Udemy kan vinden. Je kan je deze lessenreeks aanschaffen via deze link: www.udemy.comZijn je kinderen ook geïnteresseerd in de yoga? Plan dan aparte korte sessies samen met hen en hou het speels. 

Zorg voor een speciale plek. Zelf heb ik de luxe (en dat is echt een luxe) van een eigen yogakamer te hebben. Afhankelijk van je woonomstandigheden is dat niet voor iedereen mogelijk, maar zorg er dan voor dat je die plek makkelijk kan creëren om aan je yoga te beginnen. Leg je mat niet te ver weg, hou de kaarsjes bij de hand en steek je favoriete ontspanningscd alvast klaar in de cd speler. 

Trek je yogakledij een beetje of voorhand aan: heb je gepland van de yogasessie te doen van zodra de kinderen naar bed zijn? Trek je yogakledij dan meteen aan van zodra je thuis komt. Alweer een excuus minder om het niet te doen. Yogakledij is toch lekker comfortabel :-)

Het kan gebeuren dat je tot de vaststelling komt dat de sessie die je in gedachten had niet werkt op het ogenblik dat je op je mat staat: pas dan ter plekke aan naar wat je prettig vindt en noteer achteraf op je planning wat je veranderd hebt. Kan interessant zijn voor de volgende keer dat je die sessie wilt doen.

En de belangrijkste tip van allemaal: GENIET VAN JE YOGA :-)


Hari Om, dank u voor de Yoga :-)Conny Smeets

Yogalerares.


Geniet van je Yoga, niet van je Smartphone

Smartphone duim, smartphone nek, om het dan nog niet te hebben over de stralingen die al dan niet gevaarlijk zijn. 

Over de gevolgen van overmatig smartphone gebruik is al heel wat inkt gevloeid, zijn al heel wat blogs en andere teksten geschreven, dus daar gaat deze blog NIET over.


Hier gaat het wel over de stress die zo een smartphone verslaving met zich mee kan brengen... 

Nog "rap effe" email en sociale media checken alvorens dit en dat te doen... Vlak voor de yogales én vlak erna, want ja... even iets gemist hebben, dat kan toch niet...


Ik zie daarbij een aantal stress signalen: gebogen over dat kleine toestelletje rap, rap even checken én tegelijkertijd de tijd in de gaten houden want ja, de yogales begint uiteraard stipt op het aangekondigde tijdstip. 

En dan begint de les zoals altijd met een ontspanning. Ik vind het verontrustend om te zien hoe bij sommige mensen tijdens die ontspanning hun hand nog beweegt alsof ze die smartphone nog vast hebben.

We leiden sowieso al een bijzonder druk en hectisch leven. De sociale media met de bijhorende (ingebeelde) verplichting om daar constant op aanwezig te zijn, voegt daar nog een laag stress aan toe. 

Natuurlijk hebben de sociale media hun nut en maak ik er zowel professioneel als privé ook gebruik van. Contact houden met vrienden die wat verder wonen, ideeën uitwisselen over onderwerpen allerhande en daardoor mijn eigen horizon verruimen, het is allemaal heel nuttig.Toch is het belangrijk om grenzen te stellen aan het gebruik van de sociale media en betekenen smartphones en sociale media niet per definitie dat je steeds en in alle omstandigheden al je andere bezigheden moet laten vallen om toch nog "rap effe" de foto van de kat van de buurvrouw te kunnen gaan liken. 

Er is tijd en plaats voor alles en wanneer je tijd maakt voor jezelf en voor ontstressing is er geen tijd en plaats voor de kat van de buurvrouw. En andersom.

Stop dan ook je smartphone weg VOOR je de zaal binnen komt voor de yogales en wees je helemaal bewust van je me-time. 

Zelf wanneer je wat te vroeg bent voor de les kan je al de tijd nemen om rustig te mediteren en alvast de stress van de dag van je af te laten glijden. je kan ook kennis maken met je mede-studenten. Wie weet ontstaat er zo nog een leuke offline vriendschap :-)

Geniet ook na van de les en de rust die eruit voort vloeit door niet onmiddellijk naar je smartphone te grijpen. Zo verlaat je de zaal in alle rust en sereniteit en neem je de yogales ook mee naar huis.


Hari Om, 

Geniet van je yoga en niet van je smartphone ;-)


Conny Smeets

Yogalerares
© Conny Smeets 2017