Uw lerares

Toen ik midden jaren ’90 met yoga begon, was ik op zoek naar een uitlaatklep voor de stress. Ik had er op dat ogenblik geen idee van dat Yoga mijn bestaan zo zou grondig veranderen: Yoga brengt mij ontspanning, rust en vreugde en is een enorme verrijking in mijn leven.

In mijn enthousiasme probeer ik vaak andere mensen aan te zetten om ook Yoga te beoefenen en dat is mij reeds een aantal keer gelukt. De beste manier om dat te doen is natuurlijk door zelf les te geven.
 In maart 2006 heb ik dan ook mijn rugzak genomen en ben ik naar India vertrokken voor mijn yoga leraren opleiding in de Yoga Vidya Gurukul school nabij het stadje Nasik. 
Bij het begin van de opleiding vroegen ze mij waarom ik yoga lerares wilde worden. 

Daarop heb ik geantwoord: “Ik wil de ontspanning en het plezier die ik gevonden heb in de yoga met anderen kunnen delen”. 
Een Yoga leraren opleiding volgen in het land van oorsprong is een unieke ervaring. We hebben daar enorm veel geleerd over asanas, pranayama, meditatie en de Yoga filosofie. De omgeving van de Ashram op het platteland in India draagt enorm bij om rust en vrede te vinden. Ga maar eens even een kijkje nemen op de pagina opleiding voor mijn ervaringen ter plekke.

Door het lesgeven hoop ik dat ik voor mijn studenten een beetje van die rust en vreugde in hun leven kan brengen en dat dit voor hen een verschil kan maken in hun dagelijkse drukte van hun bestaan.

De lessen staan open voor iedereen. Heeft u nog vragen dan kan u mij altijd contacteren via email info@pranayoga.be of telefonisch op het nummer 0479 95 55 24.

Ik kijk ernaar vooruit om je te ontmoeten in een van mijn lessen.

Conny Smeets

© Conny Smeets 2018